یزدفردا: پس از ۱۵ ماه جنگ خانمان برانداز بین حماس و رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، در نهایت این نبرد با توافق آتش‌بس رو به پایان است اما روزنامه ایندیپندنت در گزارشی به هزینه‌های بیشمار مادی و معنوی این جنگ سهمگین پرداخته است.

به گزارش یزدفردا: این روزنامه به هزینه‌های حقیقی مادی و معنوی جنگ غزه پرداخته که در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و اکنون با توافق آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی رو به پایان است. 

رژیم صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم حملات بی‌امان زمینی و هوایی را در غزه به راه انداخت و تقریبا همه چیز را نابود کرده است. 

حدود ۱.۹ میلیون نفر که ۹۰ درصد جمعیت غزه را تشکیل می‌دهند، چندین بار به اجبار آواره شده‌اند و اکنون در اردوگاه‌های پناهندگان در حالی که با بحران غذایی مواجه هستند، زندگی می‌کنند. 

بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت و به گفته دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل، دست‌کم ۵۰ درصد از بیمارستان‌ها در سراسر غزه به صورت نسبی فعال هستند. 

آمارهای این دفتر هماهنگ کننده در ادامه آورده است تا ۱۲ هزار بیمار در حال حاضر باید تخلیه درمانی شوند و خیلی از آن‌ها به سوختگی‌های شدید دچار شده‌اند و به دلیل محدودیت دسترسی به درمان‌های پزشکی لازم اندام‌شان قطع شده است. 

ارتش اسرائیل می‌گوید بیش از ۴۰ هزار هدف را در غزه زده است. 

بر اساس آمار مذکور، تعداد صهیونیست‌هایی که در هفت اکتبر یا بلافاصله پس از آن از خانه‌های خود در جنوب اسرائیل تخلیه شده‌اند، ۱۵۰ هزار نفر است. بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، از زمان حمله حماس تاکنون ۵۴۰۰ زخمی در سراسر اسرائیل گزارش شده است. 

بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، ۴۶ هزار و ۷۸۸ فلسطینی از هفت اکتبر در این باریکه شهید شدند. همچنین دست‌کم ۱۱۰ هزار و ۴۵۳ نفر زخمی شده‌اند. 

۱.۹ میلیون نفر در غزه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. این رقم بیش از ۸۵ درصد از ساکنان غزه را تشکیل می‌دهد. 

بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، ۳۴۵ هزار نفر در سراسر غزه با گرسنگی فاجعه بار و بیش از ۹۶ درصد از جمعیت غزه با بحران غذایی روبه‌رو هستند. 

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل همچنین اعلام کرد ۳۷۱ نیروی امدادی از هفت اکتبر گذشته کشته شده‌اند. 

کمیته غیردولتی حفاظت از خبرنگاران نیز افزود دست‌کم ۱۶۰ خبرنگار در داخل باریکه شهید شدند. 

این دفتر همچنین در بخشی از گزارش خود آورده است ۶۹ درصد از ساختمان‌ها در سراسر باریکه غزه با نابود یا تخریب شده‌اند. 

همچنین به ادعای طرف صهیونیستی، بیش از ۸۲۰۰ راکت از سوی غزه از هشت اکتبر به سمت اراضی اشغالی شلیک شده و بیش از ۱۲ هزار راکت دیگر هم از لبنان شلیک شده است. 

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، تعداد بیمارانی که نیاز به تخلیه پزشکی از غزه دارند، ۱۲ هزار نفر است. 

میانگین تعداد کامیون‌هایی که در دسامبر ۲۰۲۴ در روز وارد غزه شده‌اند، طبق دفتر هماهنگ کننده سازمان ملل، ۷۲ دستگاه بود اما روز پیش از آغاز جنگ این تعداد، حدود ۵۰۰ کامیون ثبت شده است. 

رژیم صهیونیستی همچنین مدعی است چندین تن کمک از زمان آغاز جنگ به غزه رسیده است. 

سازمان ملل نیز گزارش کرد که ۸۱۳ فلسطینی در کرانه باختری اشغالی از هفت اکتبر توسط نیروهای رژیم صهیونیستی یا شهرک نشینان شهید شدند. 

روزنامه ایندیپندنت در بخش دیگری از گزارش خود آورده که ۱۰ هزار بمب ۲۰۰۰ پوندی و هزاران موشک هلفایر را ایالات متحده بین هفت اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ به اسرائیل فرستاد. 

در اوت سال گذشته، ایالات متحده فروش ۲۰ میلیارد دلاری جنگنده و سایر تجهیزات نظامی را طی قراردادهای چندساله به رژیم صهیونیستی تایید کرد. 

همچنین رژیم صهیونیستی گفته که از هشت اکتبر سال گذشته میلادی، ۴۰ هزار هدف را در داخل غزه هدف قرار داده است. 

به گفته وزارت خارجه انگلیس، لندن نیز بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴.۱۰۰ میلیون پوند به غزه و کرانه باختری اشغالی کمک کرده است. 

بر اساس آخرین آمار دفتر هماهنگ کننده سازمان ملل، ۵۰ درصد بیمارستان‌های غزه تا حدی در سراسر غزه فعال هستند و بقیه از کار افتاده‌اند. 

همچنین ۶۵۸ هزار دانش آموز دسترسی عادی به آموزش ندارند و دست‌کم ۸۸ درصد از مدارس به بازسازی نیازمندند. 

۸۰.۵ درصد غزه هم تحت دستورات تخلیه فعال اسرائیلی در زمان امضای قرارداد آتش‌بس است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا